Please enable JS

FOLYAMATFEJLESZTÉS

Folyamat és vállalatfejlesztés

Több mint 23 év ipari termelésben szerzett tapasztalattal és Japánban is képzett trénerekkel végrehajtott dinamikus fejlesztések elvégzését vállaljuk, valamennyi ipari és szolgáltatási területen. A fejlesztések végrehajthatók termelési vagy irodai(adminisztratív) folyamatokban, és mi garantáljuk a pozitív fejlődési trendet. 

Bármely átalakulás egy folyamatot jelent, akár építő vagy lebontó jellegű és bármilyen komplexitású. Az ember a megkerülhetetlen biológiai és egyéb szükségleteiből eredendően, folyamatosan átalakítja a rendelkezésre álló erőforrásait. A termelés tudatos tevékenység, az ember a természeti javakat megszerzi, átalakítja így alkalmassá teszi a szükségletek kielégítésre. Minden ilyen céltudatos tevékenység, amely a transzformációhoz kapcsolódik gazdasági tevékenység részét képezi.

Bármely átalakulás egy folyamatot jelent, akár építő vagy lebontó jellegű és bármilyen komplexitású. Az ember a megkerülhetetlen biológiai és egyéb szükségleteiből eredendően, folyamatosan átalakítja a rendelkezésre álló erőforrásait. A termelés tudatos tevékenység, az ember a természeti javakat megszerzi, átalakítja így alkalmassá teszi a szükségletek kielégítésre. Minden ilyen céltudatos tevékenység, amely a transzformációhoz kapcsolódik a gazdasági tevékenység részét képezi.

Bármely folyamat megismerhetőek (VSM módszer) és fejleszthetőek kiváltképp a "mesterséges" ember által létrehozott rendszerek, akármilyen komplexitásúak is. A rendszer elemeire való bontásával és a tulajdonságaiknak többszörös mérésével, a részletek megismerésével, majd rangsorolásával a célnak megfelelően fejleszthető a vállalat. Amennyiben a vizsgált elemekhez költséget rendelünk (makro és mikro-szinten), akkor valójában kiderül, hogy mely elemek a legdrágábbak folyamat „nagy egészében”.

 

Problémáktól a célokig

A problémák korai felismerése és a probléma felismerő képesség fejlesztése meghatározza sok esetben a vevő megtartását és az újabbak megszerzését. A fejlesztési célok sokfélék lehetnek, mint mennyiségi, minőségi és költségcsökkentés  vagy az emberek vagy gépek fejlesztése, netán termék átfutási idő csökkentés a kiszállítási határidők javítása céljáól. Ezen felül az információ sebességének és minőségének változása egzakt módon meghatározza minden folyamat elem (ember, gép, anyag, módszer, információ stb.) viselkedését és a kihozatal minőségét. A fejlesztéseink javítják a vevő elégedettségét és javítják a cash flowt is, mivel a megspórolt többletkiadás nem terheli a vállalatot. A vállalat egészségességére gyakorolt hatás azt jelenti, hogy képes megbirkózni a váratlan helyzetekkel és képes a lehetséges leghatékonyabban megoldani a problémákat. Végső cél az értékteremtő folyamatok működésének maximalizálása és a veszteségek kiküszöbölése vagy radikális minimalizálása.

 

A sikeresség útjai

A fejlesztés sikeresség titka nem abban rejlik, hogy valaki a meglévő tapasztalattal „empirikus”  módon fejleszt, hanem, hogy megalapozott, kipróbált, akár nemzetközileg is elismert, hiteles és a megfelelő módszereket alkalmazunk-e, illetve megfelelő tapasztalt szakember segíti-e a problémamegoldást és majd a transzformációt. A kevésbé beavatottak, kevesebb és főképp kevésbé stabil eredményességet és profitot tudnak ezáltal felmutatni. Ez az egyik ok arra, hogy néhány vállalat egy adott módszertantól , holott ezreket vitt korábban sikerre.

 A Vajna VSM a sikerességre specializálódtunk, kiegyensúlyozott és igen intenzív fejlesztésekkel fejlesztjük a vevőink versenyképességét elsősorban lean és kaizen módszerekkel és eszközökkel, hogy az ipar 4.0 fejlesztéseket is sikeresen lehessen bevezetni.

A Vajna VSM  rámutatunk vállalatánál, hol és hogyan keletkezik az érték és mekkora a veszteségarány az átfutási idő alatt a vállalat folyamataiban (naturális, fiskális mutatókkal alátámasztva). Így feltárjuk a fejlesztési potenciálokat és és gyakorlatban a projekt során megvalósítjuk. A vállalatot továbbfejlesztjük a teljes vertikumban és horizontálisan is.

 

Hogyan?

 1. Előzetes felmérés, célok definiálása
 2. Szakmai és pénzügyi ajánlattétel / szerződés 
 3. Gyakorlati megvalósítás
 4. Eredményesség visszamérése értékelése
 5. Eredmények kiterjesztése

 

A Vajna VSM igény szerint vállalja az Ön vállalatánál:

 • Gyors lean audit
 • Lean-Kaizen komplex auditot
 • 20 key – Kobayashi auditot
 • Értékáram felmérését (VSM, VSD) vevőtől-vevőig a teljes ellátási láncban vagy annak egy meghatározott szakaszán.
 • Folyamat és vállalat termelékenység felmérését
 • Minőségfejlesztést és minőség módszertanok alkalamazását
 • A lean (karcsusított gyártás) és Kaizen rendszer bevezetését
 • Teljes termelékenység és minőségfejlesztő módszerek gyakorlati bevezetését és sikeres meghonosítását
 • Lean és Kaizen módszertanok oktatását (nyílt képzések és vállalatnál kihelyezett képzések)
 • Workshokop lebonyolítását
 • Interim menedzsmenttel a felmerült alkalmi szakemberhiányt célorientáltan biztosítjuk
 • Ipar 4.0 felkészítés

 

Keressenek bizalommal!