Please enable JS

Optimalizálás

Veszteségek csökkentése

A lean alapelvek betartásával és emberek tisztelete mellett következetesen megkeressük a teammel az értékadó folyamatokat(folyamat elemeket) és töretlenül megszüntetjük vagy csökkentjük a veszteséget minden üzleti folyamatban,  A VAJNA VSM módszertana a folyamatok fejlesztésével, a hatékony csapatmunka felépítésével képes gyors és fenntartható javulást elérni a veszteségek csökkentésével. Ez közvetlen hozzájárul a folyamatok időben történő megvalósulásához, így a felesleges költségek csökkennek, javul az EBIT és a szabad pénzáram (FCF - Free Cahs Flow). 

Az átfutási idő csökkentése (Lead Time) kötelező módon hozzájárul a minőségjavuláshoz és végül az EBIT  növeléséhez. A csapatmunka minden szintre való kiterjesztésével sikeres és fenntartható eredményeket érhetők el, és mérhetők,  amelyhez a vezetés elkötelezettsége elengedhetetlen. Azoknál a vállalatoknál, ahol lean bevezetés történik vezetői megbeszélés és menedzsment tréning az alapkő. A projektek felépítése értelemszerűen ipartól és válalalt mérettől függően kell közösen megtervezni.

A profit megteremtése

  1. Hagyományos költségszemlélet:

Eladási ár= Költségek + Profit

  1. Lean profit szemlélet:

Profit=Eladási ár – Költségek

 

Lean szemlélet=vevőszemlélet+folyamatszemlélet

Lean folyamatfejlesztés alapja: érték az, amiért a vevő hajlandó fizetni a termékben vagy szolgáltatásban. Minden más veszteség, azaz Japánul Muda.

A Lean gondolkodás módszertana: az értékteremtő folyamatok (Valu Added) azonosítása. A nem értékadó tevékenységek (Non Value added-NVA) azaz a veszteségek megszüntetése és csökkentés a folyamatokból, az áramlás megteremtése, a minőség fejlesztése.

A hét fő veszteség felsorolása:

  1. Túltermelés /a folyamatban (jelenség)
  2. A készletek (és a szükségtelen folyamat készletek)
  3. Várakozás
  4. Mozgás és mozgatás
  5. Szállítás
  6. Túlmegmunkálás vagy fölösleges folyamatok, újramunka
  7. Selejt, hiba és hibázás (minden, ami nem elsőre jó!)

W –Waste (Angolul)  = MUDA (Japánul) = Veszteség.  

 

Azok a veszteségek, amelyek megszüntetése közvetlen megtakarítást eredményez az a hard saving, mint anyagköltségek, munkatermelékenység növelés, selejtcsökkentés, minőségfejlesztés, energiamegtakarítás, a gépek műszaki állapotának és megbízhatóóságának a fejlesztése stb. Minden időveszteség költségnövekedéshez vezethet, így minden olyan tevékenység, amely nem hoz létre értéket az lean szempontból veszteség, mert vele szemben nem áramlik be fiskális érték sem. 

Workshop cégeknél

Sztenderdizált workshopjaink alatt feltárjuk a veszteség csökkentési lehetőségeket, amelyek azonnali eredményeket jelentenek. A strukturált módszerek elsajátíthatók.

Nyílt képzéseken:

 várjuk mindazon érdeklődőket, akik meg szeretnék ismerni a lean módszertanokat, tudományterületet vagy frissíteni a lean ismereteiket.

 

 

Vajna Vsm Optimization

W -Waste = MUDA (Japánul) = Veszteség, A, B, C, D folyamatlépés sorrendje és időtartama. Lead Time  = termék vagy szolgáltatás átfutási idő.